Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

servicefinder v6

Lämna din offertförfrågan via vår samarbetspartner Servicefinder.
Du får svar från upp till 5 företag som kan hjälpa dig.

Isolera vinden

Går du i isoleringstankar och funderar på att göra något av vinden där hemma? Här kan du hitta byggfirmor som kan isolera din vind och på ett enkelt och snabbt sätt få flera offerter och uppskatta kostnaden för jobbet. Oavsett om du har en liten eller stor vind, hittar du hjälpen här.

Om huset är gammalt kan det vara bra att ta in råd från ett proffs, för att vinden ska bli rätt isolerad och inredd. I vilket fall som helst gör isoleringen att det känns varmare i huset och du kommer upptäcka att det inte går åt lika mycket i uppvärmningskostnader under vintern.

På sommaren hålls även värme ute och huset behåller en sval temperatur. Att isolera vinden har flera fördelar, oavsett om du har tänkt att använda den som ett rum eller inte, inte minst försvinner alla gamla dammråttor och du får ett varmare hem.

Behöver du hjälp att isolera vinden?

Behöver du hjälp med att isolera vinden? Att lägga ett extra lager isolering precis under taket, gör att det förhindrar att värmen försvinner ut. Kanske har du tänkt att du ska använda vinden till ett extra rum, då kan det även vara värt att få det isolerat.

Om huset har sidovindar förhindrar isoleringen att det drar in från sidorna och väggar som kan kännas kalla att till exempel ha en säng emot, blir betydligt varmare. Speciellt när det är kallt under en längre tid, som det ofta är under de skandinaviska vintrarna, kan det vara uttröttande att ha det kallt inne varje dag. När kroppen blir kall, går också hjärnan på lågvarv.

Här hittar du många offerter från kunniga hantverkare som kan isolera vinden till dig eller ditt företag. Du får en idé om kostnaden och du väljer själv om du vill anta offerterna eller inte.

Sök offerter och hitta din isoleringshjälp redan i dag!

Vinden – en energitjuv

Vinden är den plats på huset som ofta är kall och dragig, särskilt på äldre hus. Vinden används ju i regel för förvaring och har en något frånkopplad plats från resten av husets rum och därför funderar vi kanske inte så ofta på varför det skulle vara någon idé att isolera den bättre.

Men varm luft stiger som bekant uppåt. Detta betyder att om vinden som är belägen precis under taket inte har bra isolering så försvinner värmen ut ur huset. Följden av det blir att en större energimängd går åt för att hålla en behaglig temperatur, med höga energikostnader för dig.

Det är därför ett välisolerat hus, och inte minst en välisolerad vind, i längden är en mycket lönsam investering. Vinden är en energitjuv och dessutom kan du få problem med fuktskador om du inte isolerar den väl. Låt oss hjälpa dig att lösa problemet!

Spara pengar genom att isolera vinden

Det kanske låter som en motsägelse i sig att det ska gå att spara pengar genom att anlita hantverkare. Men långsiktigt så är det faktiskt så. Om din vind är dåligt isolerad kan det inte bara medföra skador orsakade av köld och frost utan också vara en orsak till att dina kostnader för uppvärmning av huset skjuter i höjden.

Genom att hålla vinden isolerad slipper du risken för att behöva renovera stora delar av taket, plus att värmen stannar i ditt hus så att din energiräkning krymper.

 

Hur du kan spara pengar genom att anlita hantverkare

Vi har redan nämnt hur en vindsisolering är en långsiktig ekonomisk vinst. Men det betyder inte att du behöver anlita en allt för dyr hantverkare för att göra jobbet. 

Visst behöver du hitta hantverkare som har rätt kunskaper och certifieringar, annars riskerar du att jobbet inte blir rätt utfört, men det är genom att jämföra offerter som du också hittar den hantverkare som ger dig den bästa kombinationen av kompetens och pris, och med hjälp av ROT-avdraget sänker du totalkostnaden för arbetet ytterligare. 

Jämför hantverkare och använd ROT

Det finns också andra åtgärder som du kan vidta för att sänka kostnaderna för att isolera vinden.

Den första åtgärden kan vi hjälpa dig med, nämligen att utan kostnad ordna offerter från upp till fem olika hantverkare.

Genom dessa kan du sedan jämföra priser och kompetenser, för att slutligen välja den hantverkare som ter sig mest prisvärd.

När du som privatperson anlitar hantverkare för vindsisolering har du dessutom rätt till ROT-avdrag, vilket ger en sänkning av själv arbetskostnaden.

Låt inte jobbet vänta! Isolera vinden inför vintermånaderna och spara pengar!

Våra senaste förfrågningar

Martin bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering

15kvm förråd som behöver isoleras. Det som finns nu är stommar, ytterväggar tak och täckfilt. Det behövs alltså isolering och spånskivor.

Jonas bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering

Har ett gammalt hus med sågspån i trossbotten, vill ha hjälp med att spruta isolering i hålrummet som blivit mellan golv och sågspånet.
Har mät hålrummet på ett parställen och ligger runt 2- 2,5 cm.
Bottenplan är 76kvm.

Christian bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering

Vi skulle vilja ha hjälp med att isolera vårt kallförråd på 4,9 kvm för att även kunna förvara saker som är känsligare mot fukt och temperaturskiftningar.

Fredrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering

Göra om ett kallförråd till varmt, dvs isolera ett förråd på 8 kvadratmeter
Tacksam för kostnadsförslag

Ashkan bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering

Isolera förråd 15 kvm

Bassam bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering

Hej!
Jag äger en vila med en-plan på 120kvm. Jag vill byta isoleringen i vinden. Just nu har vi en spånisolering i vinden.

Johan bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering

Hej,
Jag skulle vilja isolera mitt förråd för att kunnq använda det som kontor. Innermått är ca 6,6 kvadratmeter

Maja bad om offert för Bygg & hantverkare - Isolering

Hej, vi har köpt ett hus från 1970 med snedtak. Vid besiktning upptäcktes det via en kattlucka att det troligtvis saknas luftspalt i isoleringen. Vi behöver därför lägga ny isolering, men det finns ingen vindslucka, är det möjligt för er att utföra arbete trots detta?…
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.